lauantai 5. kesäkuuta 2010

Kang Chol-hwan: Pjongjangin akvaariot"Kyseessä on arvokas mutta erityisen kipeä kirja juuri siksi, että kuvatunkaltaisia kauheuksia tapahtuu Pohjois-Koreassa edelleen. Kang Chol-hwan teki maailmalle palveluksen työstämällä karmivat kokemuksensa kirjaksi. Hän ja muut pohjoiskorealaiset ansaitsisivat, että maailmalla kirja luetaan. Äärimmäisen tärkeä. HS"

Tämä olikin ensimmäinen lukemani kirja tämän päivän Pohjois-Koreasta. Eipä sieltä käsin moni pääse kertomaan mitään, taitaa olla koko maa yhtä vankileiriä. Aivan uskomatonta, että nykypäivänä ihmiset joutuvat monessa muussakin maassa, mutta varsinkin Pohjois-Koreassa, elämään nälkäkuoleman ja totaalisen diktatuurin keskellä, tietämättä mitään muusta maailmasta.

Eikä muu maailma tee sen hyväksi mitään!

Onneksi tämä nuori mies onnistui pakenemaan maasta vankeutensa jälkeen ja kertomaan kokemuksistaan.

Itselle tulee oikein paha olo ajatellessa, kuinka me täällä ns. "lottovoittajina" elämme "lintukodossamme". Siitä huolimatta liian moni on tähän meidän elämäämme tyytymätön. Mitenkä olisi, ottaisivatko nuo pohjois-korealaiset näitä tyytymättömiä suomalaisia elämysleirille sinne jonnekin? Vaikkapa ensi alkuun 10 vuodeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti