perjantai 3. elokuuta 2012

Merete Mazzarella: Ainoat todelliset asiatKirja on julkaistu vuonna 2012 eli aivan painotuore opus. Innokkaana tartuin siihen, aikaisemmista Mazzarellan kirjoista olen tykännyt eikä tämäkään pettymystä tuottanut.
Nautin joka sivusta ja välillä keskeytin lukemisen ihan vain voidakseni tuta sitä hyvää oloa, kun lukee mieleistään kirjaa.
Harmi, ettei Mazzarella kirjoita suomenkielellä, vaan aina se on käännettyä tekstiä. Mielelläni lukisin 100% aitoa Mazzarellaa, kääntäjä tahtomattaan muokkaa jonkin verran kieliasua ja vivahteita. Kuten minua tökki koko kirjan läpi sanonta "betonin läpi", ties vaikka olisi ollut kirjailijan nimenomainen oma halu pitää sanonta tuollaisena, mutta minusta olisi ollut luontevampaa kirjoittaa "läpi harmaan kiven". Samapa se.

Pidän Mazzarellan tyylistä kertoa, hän on kuin ystävä kylässä, juodaan kahvia ja jutellaan. Tunne vuorovaikutuksesta on vahva, vaikka äänessä onkin ainoastaan kirjailija itse.Tunnen samaistuvani moniin hänen kokemuksiinsa, juuri niistä välittyy se tunne vuorovaikutuksesta. Juttu luistaa asiasta toiseen, mieleen juolahtuu ykskaks jotain, lausahdus, sitten edetään taas aikaisempaa asiaa. Luontevasti puidaan monia niin henkilökohtaisia kuin yhteiskunnallisiakin teemoja.
Minusta on mukavaa tuo, että Mazzarella kertoo lukemistaan kirjoista ja lehdistä, lainaa otteita niistä. Ikimaailmassa en itse lukisi näitä kirjoja ja hän tarjoaa niiden helmiä lukijalle, minusta se on tosi hyvä juttu!

Mazzarella on monien lukijoiden suosikkikirjailija, mutta kaikki eivät tietenkään kuulu ihailijakaartiin. Olisi todella mielenkiintoista kuulla syitä siihen, minkä vuoksi joku mahdollisesti ei pidä hänen kirjoistaan.


2 kommenttia:

 1. "Valitettavasti" en voi vastata kysymykseesi, sillä minäkin pidän niin kovin Mazzarellan kirjoista! Ainoastaan hänen teoksensa Uskottomuuden houkutus ei uponnut minuun. Se oli käytännössä pelkästään viittauksia muuhun kirjallisuuteen. Juuri keskusteleva sävy on parasta Mazzarellan kirjoissa ja se puuttui Uskottomuuden houkutus-teoksesta.

  Ainoat todelliset asiat on lukulistallani ja ihanaa kuulla että se on ollut noin mieluisa lukukokemus. Nyt odotan sen lukemista entistä enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole vielä ehtinyt lukea kaikkia Mazzarellan kirjoja, hyvä niin, onpa lukemista jäljellä. Ties vaikka sinä et tykästyisi ollenkaan niin tähän kirjaan kuin minä, siinä on omalla historialla myös paljon osaa, tykkääkö vai ei.
   Joka tapauksessa Mazzarella antaa rakastumisellaan toivoa kaikille muillekin naisille, että se Ihan Oikea voi löytyä vielä seniori-ikäisenä(kin). Ja se on jo jotakin!

   Poista